Mensen blijvend inzetbaar houden moeilijk?

CareerCare bewijst dat vrijwillige ontwikkeling en arbeidsmobiliteit mogelijk is

Gaat u steeds vol enthousiasme met employability en duurzame inzetbaarheid aan de slag, om er vervolgens achter te komen dat uw mensen niet in beweging zijn gekomen? Ons employability & duurzame inzetbaarheid programma bewijst dat vrijwillige ontwikkeling en arbeidsmobiliteit wél mogelijk is. Ook bij oudere werknemers. Zo maakt u werk van 21e eeuwse vaardigheden, vitaliteit en ouderenbeleid.

Het employability & duurzame inzetbaarheid programma van CareerCare werkt volgens een bewezen methode:

• Start met een wake up call, zodat mensen de noodzaak voelen om te bewegen
• In peer groups werken aan herkenbare loopbaanthema’s, wat resulteert in een realistisch en inspirerend inzetbaarheidsplan voor iedere medewerker
• Persoonlijke coaching en follow-up om eventuele belemmeringen weg te nemen en aan te zetten tot actie.

Uit metingen blijkt dat deze aanpak werkt. Medewerkers en leidinggevenden zoeken na het programma (nog) actiever naar mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, hun loopbaan een impuls te geven of een nieuwe carrièrelijn te starten. Bij mensen met ambitie verbetert de werk/privébalans, zodat ze langer vitaal en inzetbaar blijven.

Wilt u dat uw mensen op tijd ander werk gaan zoeken, hun werk/privébalans verbeteren of zich laten bij-, na- of omscholen? Bel ons vandaag nog op tel. 06 19 42 51 22 of 06 11 95 43 90 om te zien hoe het programma employability & duurzame inzetbaarheid kan bijdragen aan een succesvolle toekomst van uw medewerkers en organisatie.

Hoe je de investering in duurzame inzetbaarheid terugverdient:

Investering 2

 

Download de folder